Back to the sixties - de Senioor

Informatie over activiteiten
voor senioren in Amersfoort e.o.
Ga naar de inhoud
8 december
"Back to the Sixties"
ten bate van de Vrienden van MeanderIn samenwerking met Flint organiseert de Amersfoortse theaterproducer John ter Weyden op zondagmiddag 8 december een feestelijk ‘Back to the Sixties’-  benefietconcert ten bate van de Stichting Vrienden van Meander.

John ter Weyden: ‘De jaren zestig liggen inmiddels 50 jaar achter ons maar de muziek uit deze unieke periode is nog altijd springlevend.
Zonder twijfel gelden de Sixties als veruit het belangrijkste decennium van de popmuziek. Nog altijd lopen zalen vol voor tributebands van b.v. The Bee Gees en Simon and Garfunkel.
Op het podium van de theaterzaal van Flint staan op 8 december o.a. Sixties Generation, Carmen Pierik en Peter Sips die een spetterende ode gaan brengen aan deze geweldige muzikale jaren’.

De doelstelling is een mooie opbrengst voor De Vrienden van Meander.
In het Meander Medisch Centrum kunnen patiënten uit de regio Amersfoort rekenen op de beste medische zorg. Ziekenhuizen moeten echter meer doen voor steeds minder geld.  Allerlei extra voorzieningen kunnen niet uit het zorgbudget betaald worden, zoals een kindvriendelijke en comfortabele omgeving. Daarom zet deze onafhankelijke stichting zich hiervoor in.     
In het eerste lustrumjaar van het nieuwe Meander willen de artiesten tevens de artsen, verplegend- en overige personeel, alsmede de vrijwilligers van ons fraaie medisch centrum in het zonnetje zetten.

De opzet van het benefietconcert is een zeer afwisselende muziek/theater-voorstelling met 30 wereldberoemde songs, foto’s, filmpjes en korte anekdotes. Veel van de songteksten zullen worden geprojecteerd zodat er met de bekende nummers kan worden meegezongen.

De meeste nummers worden gespeeld en gezongen door de band Sixties Generation, bestaande uit Steef Meeuwisse, Jacques Smulders, Hein Braat, Bert Boshoven en Henk Nijhoff. Bekende songs van o.a. The Beatles, Chuck Berry, Elvis Presley, The Cats en Cliff Richard. De bandleden zijn ouwe rotten in het vak en hebben allen in de jaren zestig in diverse beatgroepen gespeeld.

Carmen Pierik zingt o.a. repertoire van Dusty Springfield. Omdat het dit jaar precies 50 jaar geleden is dat Lenny Kuhr in 1969 het Eurovisie Songfestival won, zal zij tevens De Troubadour ten gehore brengen.

Verder o.a. zanger/gitarist Peter Sips, die een intiem setje van nummers van o.a. Neil Young en Simon & Garfunkel ten gehore zal brengen.

Als eregast is Luc van Colmjon (80) op 8 december in Flint aanwezig. Hij vormde destijds samen met zijn broer Godert het legendarische Amersfoortse duo The Butterflies. In 1958 scoorden zij een grote hit met het nummer ‘Willem wordt wakker’, een vertaling van ‘Wake up little Susie’ van The Everly Brothers. The Butterflies worden beschouwd als een van de grondleggers van de popmuziek in Nederland en zij waren in feite onze eerste tieneridolen.Alle artiesten treden belangeloos op. Hierdoor en dank zij de steun van diverse sponsoren heeft de organisatie de prijs van de kaarten laag kunnen houden: vanaf € 16,50, inclusief pauzedrankje en programmaboekje.
In de voorverkoop zijn er inmiddels ruim 500 kaarten verkocht.


Redactie van deze site: Henry Schotkamp.
Als u wilt reageren, kunt u mailen naar het bij het betreffende artikel vermelde e-mail adres,
of indien algemeen naar: redactie@de-senioor.nl
Terug naar de inhoud