Leef 3.nu - de Senioor - KBO/PCOB Amersfoort-Nijkerk

Met o.a. actuele informatie en nieuws van KBO/PCOB Amersfoort/Nijkerk
Ga naar de inhoud
Algemene informatie > Zorg en welzijn‘Voor een lang en prettig leven thuis’
De wens van vrijwel iedereen die ouder wordt is om zo lang mogelijk prettig thuis te blijven wonen. Om dit te realiseren zijn verschillende zaken belangrijk. Denk daarbij aan het veilig maken van uw huis, fit blijven, gezond eten, sociaal en mentaal actief blijven of het regelen van uw financiën.

Hierbij kan Leef3.nu u ondersteunen.
Leef3.nu is de ledenorganisatie van zorgorganisatie Beweging3.0.

Er is van alles mogelijk om uw zelfredzaamheid te behouden en uw huishouden te organiseren. Denk daarbij aan personenalarmering, maaltijden aan huis, hulp bij de belastingaangifte, een kapper aan huis en nog veel meer. Om deze diensten aan te kunnen bieden werken we samen met betrouwbare partners.

Voor leden zijn er mooie kortingen. Zo hoeven leden bij de maaltijdservice geen bezorgkosten te betalen en ontvangt u een ledentarief bij uw rijbewijskeuring en bij hulp bij uw belastingaangifte.

Leef3.nu organiseert activiteiten en workshops die bijdragen aan uw zelfredzaamheid en welzijn. Denk daarbij aan onze workshops “Online Musea bezoeken” en “Het Nabestaandendossier”. Bij de Gezondheidscheck kunt u uw BMI, cholesterol, bloedsuiker, bloeddruk en HB-gehalte laten controleren en er is LEEFFit met sportlessen speciaal voor senioren. Door middel van onze e-nieuwsbrief houden we u op de hoogte van activiteiten en actuele informatie over de diensten.

Soms is het goed om stil te staan bij hoe u uw dagelijkse leven ervaart en daarover te kunnen praten. Daarvoor hebben we bij Leef3.nu onze Leefconsulent. Geregeld bezoekt ze leden thuis en voert dan waardevolle gesprekken. Ze gebruikt daarbij de LEEFScan. Met deze scan worden alle belangrijke onderwerpen op het gebied van wonen, welzijn en zorg besproken. Dit leidt vaak tot nieuwe inzichten.
Meer weten?
Kijk op www.leef3.nu of bel naar 033 – 469 23 23.  
Als u wilt reageren,
kunt u mailen naar het bij het betreffende artikel vermelde e-mail adres,
of indien algemeen naar: redactie@de-senioor.nl
Terug naar de inhoud