NVVE start gratis inloopspreekuur - de Senioor

Informatie over activiteiten
voor senioren in Amersfoort e.o.
Ga naar de inhoud
NVVE start gratis inloopspreekuur in AmersfoortDe Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde (NVVE) gaat vanaf woensdag 6 maart iedere eerste woensdag van de maand een inloopspreekuur houden in de hal van Het Eemhuis in Amersfoort. Het betreft een pilot voor 1 jaar i.s.m. de Bibliotheek Eemland. Mensen uit Amersfoort en omgeving kunnen tijdens het inloopspreekuur bij NVVE-vrijwilliger Gon Veltkamp informatie inwinnen over alles wat met keuzes rondom het zelfgekozen levenseinde te maken heeft.De NVVE zet zich in voor keuzevrijheid aan het einde van het leven en behartigt de belangen van zo'n 167.000 leden in Nederland. De vereniging -die zelf geen levensbeëindigende handelingen uitvoert- biedt ondersteuning en advies bij keuzes rond het levenseinde. Mensen hebben vaak wel wensen en ideeën over hun levenseinde, maar weten niet goed wat de (on)mogelijkheden zijn en wat er geregeld moet worden. Waarom is een wilsverklaring belangrijk? Hoe zit het met euthanasie bij dementie? Wat is een behandelverbod? Met deze en andere vragen kan iedereen tijdens het inloopspreekuur bij Gon Veltkamp aankloppen.

Gon Veltkamp houdt zich al decennia op professioneel niveau bezig met het levenseinde en kent de NVVE sinds het prille begin van de vereniging in 1973: haar oma werd meteen bij de oprichting lid, haar moeder volgde een paar jaar later. Ook Gon zelf is ondertussen al zo’n 20 jaar bij de NVVE aangesloten.

Het inloopspreekuur vindt plaats in de hal van Het Eemhuis, Eemplein 71-77, 3812 EA Amersfoort. Iedere eerste woensdag van de maand van 14.00-15.00 uur. Een afspraak of vooraf aanmelden is niet nodig. Het spreekuur is gratis. NVVE-leden kunnen daarnaast op speciale ledenspreekuren voor het opstellen van wilsverklaringen in Amersfoort en Soest terecht.


Als u wilt reageren, kunt u mailen naar het bij het betreffende artikel vermelde e-mail adres,
of indien algemeen naar: redactie@de-senioor.nl
Terug naar de inhoud