Creativiteit van Betty Roosendaal - de Senioor - KBO/PCOB Amersfoort-Nijkerk

Met o.a. actuele informatie en nieuws van KBO/PCOB Amersfoort/Nijkerk
Ga naar de inhoud
Onze activiteiten > Kennismaken met...

Textiel als inspiratie
Wandkleden en schilderijen van Betty RoosendaalAl in de gang van het mooie appartement waar Betty woont met haar man, was het al duidelijk. Hier woont een bijzonder creatief iemand. Grote wandkleden aan de muren waar je oog gelijk op valt bij binnenkomst. Een voorproeje van wat je binnen te zien krijgt, want het huis is vol met dergelijke prachtige kleden en schilderijen.
Het is heel veel, maar nergens oogt het druk, alsof alles is aangepast aan het
huis. Dat zal ook wel want Betty is erg geïnteresseerd in binnenhuisarchitectuur en richt graag huizen in. Ze heeft altijd veel geschilderd, maar sinds ze, ruim 10 jaar geleden, het appartement betrokken ontstond het idee om wandkleden te maken, om zodoende de muren een leuk aanzien te geven.
En wandkleden zijn ook geluiddempend, dat is een bijkomend voordeel in moderne woningen.
Betty heeft in het verleden een groot aantal cursussen gedaan, schilderen (aquarel, acryl) kalligraie en werken met stofen. Met dat laatste is ze nu al jaren bezig. Mooie stofen inspireren haar. Als ze een idee heeft komt ze er zelfs voor uit bed om het niet te vergeten. Soms gebruikt ze de patronen die in de stof zitten en vult ze op met haar eigen ideeën. De verschillende ontwerpen worden deels op de stof genaaid, geborduurd of geplakt. Het is moeilijk uit te leggen, je moet het zien om een beeld te krijgen. Ik heb wat foto’s gemaakt, ook details zodat we ons een klein beeld kunnen vormen hoe zo’n kunstwerk ontstaat. Veel kleden zijn erg groot en Betty hoopt nog eens een grote ruimte te vinden om te exposeren.
Ze heeft nog zoveel ideeën dat ze wel 100 moet worden of ouder om ze allemaal te realiseren. Een grote kast zat vol met stofen en lapjes. Die heb ik niet gezien en dat is maar goed ook want anders was ik helemaal niet meer
weggegaan.
Kortom voor mij ook weer een inspiratie en ik voel me bevoorrecht dat ik het allemaal heb mogen zien en vooral
aanraken.
Margreeth Sjamaar

Klik op een van onderstaande afbeeldingen voor een vergroting van haar werk.
Als u wilt reageren,
kunt u mailen naar het bij het betreffende artikel vermelde e-mail adres,
of indien algemeen naar: redactie@de-senioor.nl
Terug naar de inhoud