Kunst van onze leden Marion van Hees - de Senioor - KBO/PCOB Amersfoort-Nijkerk

Met o.a. actuele informatie en nieuws van KBO/PCOB Amersfoort/Nijkerk
Ga naar de inhoud
Onze activiteiten > Activiteiten van onze leden

Marion van HeesToen ik aan Marion vroeg of ik haar kon interviewen, nodigde zij mij gelijk uit voor de lunch. Nou dat laat ik me natuurlijk geen twee keer zeggen, zodat ik vandaag naar haar gezellige huis in Hoogland ging.
Marion is lid geworden van de KBO nadat de Anbo in Amersfoort ten onder was gegaan en Thea Verschuur, die toen nog voorzitter was haar vroeg om bij de KBO te komen. Marion was toen al ouderenadviseur van KBO, PCOB en Anbo. Thea werd als voorzitter opgevolgd door Chris Verburg en toen hij ging verhuizen heeft hij Marion gevraagd of zij voorzitter wilde worden. Zij doet het met plezier, ofschoon ze van te voren niet wist dat het zoveel werk zou opleveren. Daarnaast heeft zij de Hooglands Maatjes opgericht, dat zijn vrijwilligers, die inwoners van Hoogland – vaak ouderen – hulp bieden en ondersteunen bij diverse vragen, vervoer, e.d. Marion is nog wel actief in die club, maar van het bestuur heeft ze pas afscheid genomen. In de Neng heeft ze gekookt voor senioren en thuis had ze een kookstudio waarin ze workshops gaf. Een paar jaar geleden heb ik nog een laatste workshop mee kunnen maken met vegetarische recepten. Het was heel erg leuk en de recepten gebruik ik nog af en toe. Marion heeft in haar leven drie restaurants gerund. Koken is nog steeds haar passie, maar ze doet het nu wel iets kalmer aan. Onder haar vrijwilligerswerk valt ook nog het bezoek aan oudere mensen, die wel eens een beetje aandacht nodig hebben.
Maar dat is nog niet alles, Marion heeft veel artistieke talenten, In haar huis vind je veel door haar gemaakte objecten, naaiwerk, prachtige kussens die ze heeft gemaakt en dan als kroon op haar creativiteit, bronsgieten, beeldhouwen en schilderen.
Een prachtig beeldje dat in de tuin staat kunt u op de voorplaat van onze Nieuws&Info bewonderen.
Na een heerlijke lunch was het weer tijd om naar huis te gaan, weliswaar in de regen, maar met weer een mooi verhaal in mijn tas.
Margreeth Sjamaar

Klik op een van onderstaande afbeeldingen voor een vergroting van haar werk.
Als u wilt reageren,
kunt u mailen naar het bij het betreffende artikel vermelde e-mail adres,
of indien algemeen naar: redactie@de-senioor.nl
Terug naar de inhoud