Kunst van onze leden Nico van Vliet - de Senioor - KBO/PCOB Amersfoort-Nijkerk

Met o.a. actuele informatie en nieuws van KBO/PCOB Amersfoort/Nijkerk
Ga naar de inhoud
Onze activiteiten > Activiteiten van onze leden

Nico van Vliet


‘Inspiratiebronnen zijn zowel het natuurlijke als het stedelijke landschap.
Door gebruik te maken van licht en ritmische gelaagdheid wordt een ruimte gesuggereerd die uitnodigt het beeld binnen te gaan en dit op eigen wijze te ervaren.’
Dit zijn de woorden waarmee Nico zijn website begint.Het is daarom dat ik het schilderij op de voorplaat van ons blad heb uitgekozen omdat deze woorden hierop zeker van toepassing zijn. Je wordt als het ware naar binnen getrokken in het schilderij, nieuwsgierig wat er aan het eind zal zijn. Overigens als iemand dat schilderij in het echt wil zien, moet hij/zij bij mij komen want ik heb het van hem cadeau gekregen.

Nico, of Niek zoals wij hem noemen is de oudste vriend van mijn man. (Ruim 60 jaar) Door hem zijn wij indertijd in Amersfoort terecht gekomen. Hij is architect van beroep, naast zijn werk schilderde hij, maar ook in andere dingen kon hij zijn artistieke gaven tot uiting brengen.
Ik herinner me nog het kinderstoeltje dat hij voor zijn oudste dochter had gemaakt waar ook de andere kinderen, hij had er vijf, plezier van hebben gehad. Je kon het naar behoefte groter en kleiner maken. Met de vorm en de kleuren zou het niet hebben misstaan naast de stoel van Gerrit Rietveld.
Na zijn pensionering is Nico verder gegaan als kunstenaar en heeft in verschillende perioden met diverse technieken en materialen gewerkt zoals acryl verf, vormwas en contékrijt en combinaties, acryl en daarin tekenen met krijt.Het was weer een genoegen om in zijn atelier alles te bekijken en er mijn eigen fantasie op los te laten. De schilderijen hebben geen naam, iedereen mag er in zien wat hij wil. Nico heeft aan veel tentoonstellingen meegewerkt en heeft een mooie website waar alle kunstwerken van hem vertegenwoordigd zijn: www.nico-vanvliet.nl
Margreeth Sjamaar

Klik op één van onderstaande afbeeldingen voor een vergroting van zijn werk.
Als u wilt reageren,
kunt u mailen naar het bij het betreffende artikel vermelde e-mail adres,
of indien algemeen naar: redactie@de-senioor.nl
Terug naar de inhoud