Kennis maken met Cor van Laar - de Senioor - KBO/PCOB Amersfoort-Nijkerk

Met o.a. actuele informatie en nieuws van KBO/PCOB Amersfoort/Nijkerk
Ga naar de inhoud
Onze activiteiten > Activiteiten van onze leden

Kennis maken met ...
Cor van LaarLaatst las ik ergens de zin ‘Ieders leven is een heldenreis’.
Daar moet ik altijd aan denken als ik iemand interview.
Ieder mens heeft toch zo zijn bijzondere dingen.

Vandaag was ik bij Cor van Laar, in eerste instantie voor haar verzameling olifantjes, maar Cor had veel meer te vertellen. Wat een veelzijdige en interessante vrouw. Toen ik op de fiets bij haar appartement aan kwam, kwam ze mij al tegemoet, ze had mij gezien door het raam.

Cor is een gezellige prater en bij een kopje thee kwamen we dan ook nog toe
aan het interview. Dus op naar de olifantjes. De eerste twee heeft ze gekocht op een reis naar Brazilië. Ze vond ze zo leuk dat ze daarna op iedere reis olifantjes kocht. Ze heeft zeker 35 reizen gemaakt en vooral uit Thailand heeft ze hele bijzondere meegebracht. Twee kussensloopjes heeft ze in laten lijsten, die hangen nu aan de muur. Heel leuk zulke stoffen schilderijtjes. Maar zoals het gaat als je iets spaart, dan brengen andere mensen het ook voor je mee en zo heeft Cor een enorme verzameling. Maar ja wat gebeurt er mee als je er niet meer bent? Daar heeft Cor iets op gevonden.
Marjo Hoedemaker vanDierenpark Amersfoort is bij haar geweest en die wil graag de hele collectie hebben. Als er iets bij zit dat hij niet kan gebruiken gaat het in de verkoop en de opbrengst gaat naar de Elephant Foundation.

Cor is in 2005 lid geworden van de KBO en begon bij de kaartclub, waarvan ze al gauw de leiding had. Ze kwamen eerst bij elkaar in de Drietand en later in Het Klokhuis.
Verder is Cor de voorloper van de busreizen met Elly en Joke. Zij heeft dat jarenlang in haar eentje gedaan. De Info was er toen nog niet, de mensen moesten haar bellen voor informatie. Het ging allemaal met contant geld en ze vroeg 1 euro meer, dat spaarde ze op en dan kreeg iedereen op de kerstreis in de bus een cadeautje. Cor is van het sparen en bij iedere club die zij leidde had ze een spaarpotje waar ze allerlei extra’s uit betaalde. Cor wilde op een gegeven moment stoppen met de reisjes en ze had juist kennis gemaakt met Joke Pot die dat ook wel leuk vond en dat resulteerde uiteindelijk in de reisclub Joke en Elly.Cor is ook nog ongelooflijk muzikaal. Nu speelt ze alleen nog op een elektronisch orgel, maar vroeger speelde ze accordeon, gitaar, mandoline en mondorgel, ze kon kunstfluiten, jodelen en zingen. Ze speelde samen met haar broer op bruiloften en partijen, vooral met de accordeon, maar zij verzorgden ook de hele avond het entertainment. Ze deed dat al vanaf haar 17de maar is rond haar 45ste gestopt vanwege haar studie.

Rond 1970 werkte ze bij Pax Christie die kinderen uit Berlijn haalde om hier een onbezorgde vakantie te vieren. Het was een interessante middag met veel verhalen, teveel om hier allemaal op te schrijven. Maar ik heb er met genoegen naar geluisterd en vind het fijn dat ik weer met een ander lid van onze KBO heb kennis gemaakt en dat ik het nu met jullie kan delen.
Margreeth Sjamaar

Klik op één van onderstaande afbeeldingen
voor vergrotingen van een gedeelte van haar verzameling
Als u wilt reageren,
kunt u mailen naar het bij het betreffende artikel vermelde e-mail adres,
of indien algemeen naar: redactie@de-senioor.nl
Terug naar de inhoud