Remmelt van Heerde - de Senioor - KBO/PCOB Amersfoort-Nijkerk

Met o.a. actuele informatie en nieuws van KBO/PCOB Amersfoort/Nijkerk
Ga naar de inhoud
Onze activiteiten > Activiteiten van onze leden


Kennis maken met
Remmelt van Heerde

Nou dat werd wel eens tijd, kennis maken met de grote man achter NIEUWS&INFO.
Toen Rita de Beurs wilde stoppen met het maken van de NIEUWS&INFO zaten wij met de handen in het haar, wat nu, einde NIEUWS&INFO? Maar daar kwam Remmelt als de reddende engel.
Zijn beroep was grafisch ontwerper en art director. Hij had voor zijn pensioen een ontwerpstudio met 15 medewerkers. Zij werkten o.a. voor de entertainment industrie, ze maakten platenhoezen, CD inlays en promotie materiaal voor video en film en later ook verkoopbrochures voor nieuwbouw projecten zoals Vathorst. Remmelt was dus voor ons een geweldige aanwinst door zijn kennis op grafisch gebied.

Zijn werk is zijn hobby, maar dat neemt niet
weg dat Remmelt ook nog andere hobby’s heeft. Hij heeft bijv. een vliegbrevet voor kleine vliegtuigen, maar is daar vanwege de hoge kosten mee gestopt en geeft nu veel tijd aan
zijn 24 jaar oude old-timer, een gele Toyota
MR2 cabrio 2-zitter. Daarmee gaat hij veel op stap en is daar zelfs een keer mee naar Zweden geweest.

Je zou zeggen dat hij daar wel al zijn tijd voor nodig heeft, maar het lijkt of hij tijd kan maken, want hij helpt ook ouderen met de computer en is medewerker van het Digitale Hulpplein in de Neng in Hoogland.
Wat de NIEUWS&INFO betreft werk ik met Remmelt samen en tot het vorig jaar december was ons derde redactielid Thea Palte die ons helaas is ontvallen. We werkten zo fijn samen met z’n drieën dat wij pas nu op zoek gaan naar een nieuw redactielid.

Remmelt zou er graag iemand er bij willen hebben met dezelfde grafische
interesse als hij, die hem eventueel bij ziekte zou kunnen vervangen. Dat zal nog niet mee vallen want eigenlijk is hij onvervangbaar, maar Remmelt is zo bescheiden dat hij dat niet wil horen. Maar ja, je weet het maar nooit.

Als u in het vervolg de NIEUWS&INFO krijgt, kijk er dan eens met andere ogen naar, al het werk en aandacht waarmee het is gemaakt, de tijd die er in gestopt is om u een mooi blad te geven.
Margreeth Sjamaar

Als u wilt reageren,
kunt u mailen naar het bij het betreffende artikel vermelde e-mail adres,
of indien algemeen naar: redactie@de-senioor.nl
Terug naar de inhoud