Klimaatslim tuinieren - de Senioor - KBO/PCOB Amersfoort-Nijkerk

Met o.a. actuele informatie en nieuws van KBO/PCOB Amersfoort/Nijkerk
Ga naar de inhoud
Algemene informatie > Zorg en welzijn


Anneke Beemer en Moniek de Bakker

Presentatie klimaatslim tuinieren
Op woensdagavond 15 mei a.s. om 20.00 uur geeft Anneke Beemer een lezing over dit onderwerp in de Pastorie van de Sint Martinuskerk in Hoogland.

Onlangs is bij uitgeverij Terra het boek "Klimaatslim tuinieren" verschenen. Anneke Beemer uit Hoogland heeft de prachtige foto’s voor dit boek gemaakt. Moniek de Bakker uit Arnhem is de auteur.
Inmiddels ervaren we allemaal de gevolgen van klimaatverandering. Zo merk je dat het heter wordt in de zomer en natter in de winter. We ervaren dit ook in de tuin, planten staan de verpieteren door de hitte of verzuipen tijdens natte periodes en door al die tegels in je tuin loopt het water maar slecht weg.
Hoe ga je als tuinliefhebber om met dit veranderend klimaat? Welke maatregelen kun je treffen zodat je tuin beter be­stand is tegen veel regenwater en grote hitte? Welke planten moet je kiezen? Hoe zorg je voor meer biodiversiteit? Anneke laat in deze presentatie zien hoe je door slimme keuzes te maken je tuin zowel natuurvriendelijk als toekomstbestendig kunt inrichten. Van bodem tot balkon, alle aspecten van klimaatslim tuinieren komen aan bod.

Tuinen en beplantingen
Anneke is naast tuinfotograaf ook tuin- en beplantingsontwerper. In Hoogland en Amersfoort zijn meerdere door haar ontworpen tuinen te vinden. Een aantal van deze tuinen zullen ook tijdens de presentatie getoond worden.

Praktische informatie
Na de lezing kunt u bij Anneke het boek Klimaatslim tuinieren kopen en laten signeren. De prijs van het boek bedraagt € 29,99. In dit boek staan diverse praktische stappenplannen en veel handige plantenlijstjes zodat u meteen zelf aan de slag kunt! En voor mensen die liever niet teveel werk aan de tuin hebben is er een speciaal hoofdstuk:  Luinieren. De lezing begint om 20.00 uur en duurt tot ca. 22.00 uur.
Vooraf en in de pauze wordt er koffie en thee geserveerd.
Entree: € 7,50 (dit is een richtbedrag, de bijdrage is vrijwillig en ligt dus niet vast)

Als u wilt reageren,
kunt u mailen naar het bij het betreffende artikel vermelde e-mail adres,
of indien algemeen naar: redactie@de-senioor.nl
Terug naar de inhoud